Oodi lumisankareille

24/02/2021 Off By Marjut

Lunta tulvillaa on raikas talvisää ja sitä luntahan todellakin nyt piisaa. Paikoittain jopa niin paljon, ettei tuvasta ole ollut ulos asiaa. “Suomen talvi yllätti autoilijat – katso kuvat”, lukee iltalehtien otsikoissa. Osa meistä hymähtää, eikös tämä ole ihan tavallista meillä Suomessa?

Tavallista kyllä, mutta eräs ammattiryhmä paiskii töitä kellonympäri. Kiitos näille lumisankareille, jotka heräävät yöllä aura-autoihin ja traktoreihin, jotta pääsisimme aamulla lähtemään. Tiedämme, että työnne ei tarpeeksi kiitosta saa. Ennemminkin näyttää siltä, että tyytymättömyyden kukat kukkivat sosiaalisen median palstoilla. Kiitos teille, että jaksatte ja pääsemme turvallisesti perille.

Kiitos myös niille sankareille, jotka omien lumitöidensä lisäksi kolaavat naapurissa asuvan ikäihmisen pihan. Kiitos naapurin traktorimiehelle, kun pyytämättä avaat tien liittymän, jota ei ole vielä ehditty kaupungin toimesta avata. Kiitos kaverille, joka työnnät ohikulkijan jumiin jäänyttä autoa eteenpäin ja kaivat lapion takakontistasi.

Lumitöiden tekeminen on todellakin urheilua ja sitä lajia on voinut harrastaa tänä talvena erittäin hyvin. Muistetaan kuitenkin, että lumisankarimme tekevät parhaansa. Kaikki tiet ja liittymät eivät voi olla auki yhtä aikaa. Päivät pitenevät koko ajan ja ennen kuin huomaammekaan kesä on täällä.

Kuva Noora Färm