Liikuntapaikat kuntoon

03/06/2021 Off By Marjut

Liikunta on osa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme ja kaupungin tehtävä on tukea asukkaidensa hyvinvointia. Kunnossa olevat liikuntapaikat ovat yksi keino, jonka avulla voimme antaa asukkaillemme mahdollisuuden liikkua ja harrastaa monipuolisesti. Meillä on vuosien aikana panostettu erilaisiin liikuntapaikkoihin. On jäähalli, uimahalli, urheilukenttä, pesäpallokenttä, joka kylällä on oma pururata, fitnesspuisto ja niin edelleen. Paikkoja ja mahdollisuuksia harrastaa meiltä kyllä löytyy. Uusiakin ideoita kehitellään koko ajan. Esimerkiksi Juho Oksan koulun jääkiekkokaukalosta voitaisiin tehdä “multisportkaukalo”, jossa voisi pelata salibandya tai muita pallopelejä. Tällä hetkellä kaukalo on vajaalla käytöllä, sen pinnoite on epätasainen ja jopa vaarallinen. Ideoita ja ajatuksia on paljon ja niihin tuleekin panostaa. Pienellä rahalla ja perinteisellä talkoohengellä voidaan saada paljon aikaan.

Ei kuitenkaan riitä, että uusia paikkoja rakennetaan lisää jos vanhat paikat jäävät täysin kunnostamatta. Esimerkiksi viimeisimmän pesäpallopelin aikana pelinjohtaja jäi jäähallin vessaan jumiin, kun WCn oven kahvoja ei useiden vuosien muistutuksista huolimatta ole korjattu. Meillä on hyvät paikat liikkua ja harrastaa, mutta paikkojen ylläpitoon tulee panostaa. Paikkoja ei saa jättää retuperälle. Toisena esimerkkinä käytän Honkamajan frisbeegolf -rataa, joka on saanut paljon väkeä liikenteeseen. Heittopaikoilla on ollut niin paljon käyttöä, että kaadettujen puiden kannot ovat näkyvissä ja ovat täten vaaralliset. Moottorisaha ja iloinen porukka niin homma on hoidettu hyvin nopeasti. Lisäksi alareitin heittopaikat ovat märkiä ja näihin paikkoihin tulisi laittaa haketta, jotta harrastaminen olisi mieluisaa jatkossakin. Huonossa kunnossa olevat liikuntapaikat eivät houkuttele harrastajia paikalle. Liikuntapaikkojen kunnossapitoon kohdistettavaa määrärahaa tulee mielestäni tarkastella uudesta näkökulmasta sekä luoda kunnossapito suunnitelma. Kaikkea ei voida korjata kerralla, mutta suunnitelman avulla myös kaupunkilaiset ovat tietoisia siitä, mitä, milloin ja missä kunnostetaan mitäkin.

Liikuntapaikat ovat yksi kaupunkimme tärkeistä palveluista, joten pidettäisiinkö niistä huoli kaupungin lisäksi huoli myös yhdessä? Viedään roskat roskiin ja ilmoitetaan jos huomaamme, että jotain on rikki.