Koe asuminen Oulaisissa, miksi näin?

21/10/2020 Off By Marjut

Tehtiin eilen aika erikoinen päätös kaupunginhallituksessa maanantaina 19.10.2020:

Koe asuminen Oulaisissa! 🏡

Ideana on, että kaupunki tarjoaa Oulaisiin muuttavalle 3kk ilmaista asumista. Tämän kolmen kuukauden aikana asukkaalla on mahdollisuus tutustua alueen parhaisiin palveluihin. Alla pari pointtia miksi tähän lähdettiin!

👶 Asukasluku on jo pitkään ollut alavireinen ja monesti kynnys muuttaa ihan oudolle paikkakunnalle on korkea. Tällaisella kokeilulla annetaan mahdollisuus tutustua paikkakuntaa ja sen palveluihin.
🚗 Meillä kyllä käydään töissä muualta, mutta ei välttämättä uskalleta muuttaa koko perheenä tai yksin. Nyt annetaan siihenkin kokeilu mahdollisuus.
🍁 Meillä on terveet ja hyvät koulut joissa on hyvä oppia ja kasvaa. Miksi siis kulkea muualta opiskelemassa täällä kun voi asuakkin?
🚂 Meillä on hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen ja satutaan sijaitsemaan radan varressa. Täältä pääsee minne vaan!
⚡Nopeat verkkoyhteydet (valokuitu) mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa etätyön tekemisen. Miksi siis kulkea pitkää matkaa isoon kaupunkiin jos voi työskennellä halutessaan kotona?
🌲Lähiluonnon merkitys on korostunut viime aikoina. Meillä ei tarvitse lähteä kilometrien päähän, jotta pääsee metsään rauhoittumaan.
🤸 Harrastusmahdollisuudet on ehdottomasti alueen parhaat. Meillä on kymmeniä järjestöjä, jotka elävöittävät kuntaa niin kulttuurin kuin liikunnan puolella. Puhumattakaan tiloista kuten uimahallista, uudesta urheilukentästä jne.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tässä nyt muutama asia. Maaseutu kuntana meidän tulee entistä enemmän panostaa markkinointiin ja korostaa Oulaisten hyviä asioita. Jotain on tehtävä ja näen, ettei meillä ole tässä kokeilussa mitään menetettävää. Päin vastoin. 🍀