Hyvää itsenäisyyspäivää

07/12/2021 Off By Marjut

Kiitollisuus

Pitkä matka on sotien jälkeen kuljettu tähän päivään. Olen kiitollinen siitä, että saamme elää vapaassa ja itsenäisessä Suomessa. Meillä on paljon erilaisia vaihtoehtoja, voimme valita mitä meistä tulee isona, ketä äänestämme vaaleissa tai minkä väriset kengät haluamme kaupasta.

Aina ei vaihtoehtoja ole ollut. Kun kutsu sotaan tuli, sinne oli lähdettävä. Käsky Karjalan evakuoinnista ei antanut mahdollisuutta ottaa perintökelloa mukaan tai jäädä kotiin. Vaikka en ole itse elänyt sota-aikaa, nousee minulla tunteet pintaan, kun puhutaan Karjalasta. Papalla ja hänen sisaruksillaan ei vaihtoehtoja ollut. Kaikki piti jättää, koulukin jäi kesken. Kenelläkään ei ollut tietoa, miten sodassa oikein käy. Onneksi yhteiskunta ja suomalaiset auttoivat toisiaan. Eri vaiheiden jälkeen lopullinen sijoituspaikka ja uusi koti oli Oulainen. Pieni maapala, jonne rakennettiin heti alkuun 3x8m kokoinen mökki. Siellä asui koko perhe.

Kaikesta huolimatta, usko tulevaisuuteen ja parempaan huomiseen eli sodan jälkeen vahvana. Tänä päivänä olen kiitollinen kotimaalle. Meillä on veteraanien, lottien sekä aiempien sukupolvien ansiosta kotimaa, itsenäinen Suomi. Hyvää itsenäisyyspäivää 🇫🇮